img +387 33 202 745
img info@4sgs.net
img Čekaluša 61, Sarajevo
Facebook
Instagram
Tripadvisor
Testimonials

Tražeći restorane za svadbe u Sarajevu pronašli smo hram Ljubavi

Svadba nije tek svečani događaj već proslava Ljubavi

 

Naša ljubav nije uobičajena romansa u kojoj su se oni sreli, zavoljeli, možda jednom posvađali i na kraju ipak, vjenčali i postali još jedan bračni par. Mi smo dvije hodajuće planete komplicirane i napučene koliko i Zemlja, nepoznate i neistražene koliko i Mars, prepune ljubavi koliko i sama Venera i naša ljubav niti je bljesnula prilikom prvog susreta niti se rađala postepeno. To je bilo predodređenje koje nas je zvalo k sebi dugo i ustrajno sve dok se jednom istovremeno nismo našli u njemu i postali Ljubav. Za nju smo morali smo proći kroz toliko puno iskušenja i čitavu vječnost čekanja. I zbog toga je trenutak našeg zvaničnog, službenog, ovozemaljskog sjedinjenja morao biti poseban u svakom smislu riječi. Nama to nije bila obična svadba, niti obično vjenčanje i znali smo da uobičajeni restorani za svadbe u Sarajevu neće moći odgovoriti na ono što želimo i tražimo. Naučeni da je Ljubav najveće svjetsko čudo i najfiniji filigran života, svoje vjenčanje smo željeli pretvoriti u događaj koji slavi Ljubav.

 

Posebno vjenčanje mora imati posebno mjesto

 

Mi ni danas o našem vjenčanju ne govorimo spominjući ga uobičajenim riječima. Vjenčanje, svadba, pir, proslava… Ne, to su sasvim obične riječi i manifestacije koje nude brojni restorani za svadbe u Sarajevu i to nije naš izbor. Naša Ljubav morala je dobiti pečat u nekom hramu ljubavi, a naše slavlje moralo je imati ljubav u svakom detalju. S obzirom da smo taj dan namjeravali podijeliti s pedesetak nama najbližih i najdražih ljudi, logično je da smo krenuli u potragu za savršenim mjestom, što je podrazumijevalo obilazak restorana za svadbe u cijelom Sarajevu i onog što nudi njihova organizacija vjenčanja.

Da ne lažemo – bilo je tu lijepih hotelskih sala, restorana i bašta, kao i susretljivih vlasnika spremnih pokušati da ispune naše želje. Možda bismo i odabrali neki od njih, a onda im danima prije objašnjavali i opisivali šta sve želimo i potrošili brdo energije na to, da se u jednoj šetnji nismo našli u sarajevskoj ulici Čekaluša. Namjerno izostavljamo riječ slučajno, jer ne vjerujemo u slučaj. Nas je naša Ljubav dovela na broj 61, pred vrata čudesne kuće „4 sobe gospođe Safije“. Samo jedan ručak u fascinantno uređenom ambijentu i upoznavanje sa pričom o gospođi Safiji i mi smo se pogledali na isti način kao prije mnogo godina. Znali smo da je to naš savršeni restoran za svadbu u Sarajevu. Ovdje jesmo pronašli sve što podrazumijeva organizaciju svadbi, vjenčanja, muziku uživo i sl. ali ništa nije bilo tako obično, niti malo. Baš kao što to nije ni naša ljubav. Ni obična, ni mala, već tako posebna.

 

Kakav je bio doživljaj vjenčanja u „4 sobe gospođe Safije“

 

Ovdje uopće nismo morali objašnjavati kakva bi to trebala biti ta naša čudesna svadba, jer se tu u svemu slavi Ljubav i trebalo je samo da dođemo i pridružimo se tom skladu i harmoniji voljenja života.

Bila je prava sreća gledati oduševljenje ambijentom naših prijatelja i ljudi koje volimo, a potom i kako oduševljenje prerasta u potpuno opuštanje i uživanje.

Tanjiri i čaše u restoranu „4 sobe gospođe Safije“ ne donose na sebi piće i hranu, već čistu radost. Mi nismo imali posebnih želja kao što je muzika uživo ili nešto slično, iako vam u „4 sobe gospođe Safije“ nude i ovu opciju, ali fantastično prilagođena ambijentalna muzika sa laganim tonovima šansone, evergrina i nama omiljenog jazza milovala je čula sluha kao još jedan dodatak cijeloj čaroliji. Ne, naravno da nismo bili tako dobri i fini do kraja večeri. Oh, bilo je tu kasnije dosta (nešto) glasnije radosti. Nakon toliko lijepih riječi, upućenih želja, iskrenih čestitki i opće radosti zbog finih zalogaja i slatkih gutljaja, nije falilo ni plesa ni pjesme. Naravno, i poneka suza radosnica dobrih ljudi. Onih koji su znali koliko je trebalo strepljenja i hrabrosti da dočekamo krunu naše Ljubavi.

 

Gospođi Safiji ostavljamo pečat naše Ljubavi

 

Ona, čarobna gospođa Safija, koja nas je promatrala sa slika nije imala suzu u oku. Ne, ta elegantna i profinjena duša tu noć nam se samo osmjehnula i trepnula blago kao da nam kaže: „Da, sve znam, dragi moji… Ljubav jeste važnija od svega.“ I njoj smo povjerili pečat naše Ljubavi. Nije važan matičar, niti vjenčani list koji smo dobili od njega. Važna je gospođa Safija, istinska čuvarica ljubavi koja nam je ostavila mjesto na kojem bi svako mogao učiti kako se voli život i slavi Ljubav.

I tako je restoran „4 sobe gospođe Safije“ postao naša neizostavna tačka. Ovdje slavimo sve naše važne trenutke. Ovdje dolazimo i bez svečanih povoda uvijek kada poželimo ostaviti metež svakodnevnice i osvjestiti u sebi istinu da je život samo jedan i da ga treba slaviti svakim zalogajem, gutljajem, osmijehom, poljupcem i pogledom.

 

S ljubavlju,

Azur i Dina