img +387 33 202 745
img info@4sgs.net
img Čekaluša 61, Sarajevo
Facebook
Instagram
Tripadvisor
Testimonials

Najotmjeniji i najukusniji catering koji možete zamisliti

Za svoju proslavu diplomskog htjela sam najbolji catering

 

Prošle godine sam diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, i s radošću okončala studij modnog dizajna. Naravno, radost je najprije trebalo podijeliti u mom rodnom gradu. Odmah nakon uspješne odbrane diplomskog, kupila sam kartu za Sarajevo i jedva čekala biti sa meni najdražim ljudima. Nešto ranije, pozvala sam mamu i prijateljice i dala im zadatak da mi pronađu najbolji, ali zaista najbolji catering u Sarajevu. Kada to kažem ja, apsolutna ljubiteljica mode, dizajna i svega lijepoga, one znaju da to podrazumijeva svaki mogući detalj.

 

Postoji vrhunski catering u Sarajevu?

 

Nisam se malo začudila kada su mi ekspresno odgovorile da imaju pravi catering za mene i da se ništa ne brinem. Očekivala sam kolutanje očima, pridike i kritike kako sam im dala težak zadatak i kako ne žele biti odgovorne za moje nezadovoljstvo, a one mi iz prve odgovaraju da je to završen posao?! OK, razmišljala sam, neću biti tako zahtjevna kao inače, ipak slavimo moj prvi korak u ozbiljno bavljenje visokom modom. Ali, htjela bih da to to slavimo u pravom smislu riječi i da to ne bude samo hrana, već catering po mojoj mjeri… Valjda znaju šta rade.

 

Sto kao umjetnička instalacija

 

Samo dva slobodna dana za boravak u mome rodnom gradu i toliko očekivana proslava, bez obzira na radost, bili su i stresni. Kratak odmor, frizer i oblačenje, i utrčala sam u dnevni boravak puna straha šta ću ugledati. Ali ono što sam vidjela uopće nije ličilo na sto sa hranom. Morala sam se približiti da vidim da je ipak riječ o predivno, prekrasno, prelijepo serviranim voćkicama, kanapeima, bruschetama, odrescima, piticama, raznim kolačićima, dolmama i šta još sve ne, a koji su izgledali kao spremni za fotografiranje za neki vrhunski časopis o gozbama. Ostala sam bez teksta, a mama i prijateljice su me promatrale s onim pogledom „Jesmo li ti rekle da imamo najbolji catering u Sarajevu“.

 

Za sve je „kriv“ restoran „4 sobe gospođe Safije“

 

Znam ja odlično za moj omiljeni restoran u Sarajevu, ali nisam znala da „4 sobe gospođe Safije“ nude i catering. I to kakav! Najbolji catering u Bosni i Hercegovini! Ma sigurna sam da im nema ravnih ni u cijelom regionu jer, ipak, samo oni mogu ponuditi i takvu ljepotu za oko i takav doživljaj za nepce, jer nema bolje od naše hrane. Čak je i moj tata bio zadovoljan.

„Čim sam ja osjetio da kuća sva miriše na finu domaću hranu, bilo mi je lakše. Ne treba pretjerivati, pa nije hrana umjetnost“, kaže on. Ja tvrdim upravo suprotno. Hrana jeste umjetnost i, uz to što fino miriše i prija, mora biti i najljepše poslužena. Moj omiljeni restoran „4 sobe gospođe Safije“ i u tome pomjera granice, tako sam ponosna na njih.

U Zagrebu mi često pada na pamet moja proslava diplomskog i radost kod svih mojih gostiju koji su uživali u hrani i proslavi. Da, bude mi pomalo žao mojih ovdašnjih prijatelja koji sebi ne mogu priuštiti takav catering kakav ima u Sarajevu, ali im s ponosom pokažem fotografije i ispričam priču o restoranu „4 sobe gospođe Safije“. Ponosna, nego šta! To je taj sarajevski nivo.

 

 

Darija S.