img +387 33 202 745
img info@4sgs.net
img Čekaluša 61, Sarajevo
Facebook
Instagram
Tripadvisor
Desavanja
GABI NOVAK I MATIJA DEDIĆ U 4 SOBE GOSPOĐE SAFIJE

GABI NOVAK I MATIJA DEDIĆ U 4 SOBE GOSPOĐE SAFIJE

Pamtim samo sretne dane…

 

Čarobni glas hrvatske dive Gabi Novak imat će priliku čuti sarajevska publika na intimnom, ekskluzivnom druženju koje će se upriličiti 4. marta u restoranu “4 sobe gospođe Safije”. Gabi će nastupiti u pratnji svog sina, jazz pijaniste i kompozitora Matije Dedića, a uz koncert ovog kultnog dua iz Hrvatske bit će poslužena ekskluzivna večera. Druženje počinje u 19 sati, a Gabi i Matija na scenu stupaju dva sata kasnije.
Koncert ususret proljeću uz stihove “Ja slavim večeras dan ljubavi tvoje, u kući za ptice, u kući za dvoje”, najbolja je najava svih ekskluzivnih dešavanja koja vas čekaju u 4 sobe gospođe Safije u ovoj 2017. godini – uvijek su inovativni, kreativni i spremni da vas iznenade novim sadržajima. Baš kao što je ovaj koncert 4. marta: bit će to romantično, nostalgično, ljubavlju protkano prisjećanje na naljepše dane kad je Sarajevo cvjetalo i kad su mu njegova djeca stihovima odavala počast koju zaslužuje. Ali bit će to i podsjećanje da samo ljubav i prijateljstvo nadrastaju sve teške dane i pobjeđuju sve što im stoji na putu.
Gdje naći ljepše mjesto za takve poruke od Sarajeva, prijestolnice srcolike zemlje, koja je oduvijek voljela i voli sve umjetnike, koji su joj dolazili u pohode. A umjetnici vole pohoditi i “4 sobe gospođe Safije”, jer je ovaj restoran simbol sarajevske topline i gostoprimstva, gdje je umjetnost na cijeni, a čijim sobama odzvanjaju glasovi prošlih vremena.
Za Sarajevo Gabi vežu samo naljepše uspomene – a tako veli i kultna pjesma, evergreen “Pamtim samo sretne dane”,  koju su za nju napisali Kemal Monteno i njezin pokojni suprug Arsen Dedić. I njezin sin Matija i Gabi u Sarajevu imaju mnogo prijatelja, a neraskidive veze koje su godinama jačale doživjet će svoju kulminaciju 4. marta na nastupu koji će, bar na trenutak, oživjeti dobre duhove grada u kojem su nam muzički velikani priređivali čarobne koncerte. Tom trenutku vrijedi svjedočiti, jer će Gabi i Matija pjevati Sarajevu, kao što su pjevali i svi oni koji vole ovaj grad prije njih, srcem i dušom, ostavivši nam svoje najbolje stihove, poeziju pretočenu u melodiju.