img +387 33 202 745
img info@4sgs.net
img Čekaluša 61, Sarajevo
Facebook
Instagram
Tripadvisor
Desavanja
sarajevo restaurant split

4 sobe gospođe Safije odlazi u Split

Safijina i Johanova ljubav je bila nemoguća ljubav, ali je pobijedila mnoge prepreke, stotinu godina živi, daje nam motiv i biva nam uzor. Ljubav je naša priča i protkana je kroz „4 sobe gospođe Safije“. Ljubav prema hrani, prema vinu, moru, prijateljstvu, jer ljubav je ta koja spaja. Hrana također.

Uživajući u njihovoj priči, odlučili smo je nastaviti, ne dozvoliti joj da utihne, dati joj dušu i širiti prijateljstva van naše 4 sobe, van Sarajeva, van svih granica. Sa velikim ponosom i entuzijazmom se sjećamo našeg prvog takvog prijateljstva sa restoranom „Philippe“ u Banjoj Luci, tada smo odlučili da ova priča ima svoj nastavak i da mora imati  svoje ime „Ljubav spaja. Hrana također“, jer nazvati ga projektom nije bilo dovoljno.

Ova priča živi par godina, ali prijateljstva koja je stvorila će trajati mnogo duže, kakvo je i prijateljstvo sa restoranom Zigante u prelijepoj Istri. Dijelili smo ljubav, vina, smijeh i nevjerovatnu hranu, proširili poznanstva i dijelili neke lijepe momente.

Poznanstva su nas odvela i do magičnog Splita, drugog Safijinog doma, do Hotela „Park“, gdje je Safija voljenog Johana dočekivala sa najboljim jelima, vrhunskim vinima i osmijehom. Danas, stoljeće kasnije  „4 sobe gospođe Safije“ odlazi u Split, u Hotel „Park“ sa ljubavlju nastavlja priču i predstavlja najbolja jela sa istim entuzijazmom i željom sa kojim je Johan nekad odlazio voljenoj u Split.